Lotus Cheesecake (1 Kiloluk Labne Peyniri İle)

Felaket

New member
Lotus Cheesecake (1 Kiloluk Labne Peyniri İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo labne peyniri
  • 1 paket kutu krema ( 250ml)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır kullandım)
  • 2 paket vanilya
Alt tabanı için

  • 120 gram paket ile 3 paket lotus bisküvi yahut istediğiniz rastgele bir burçak bisküvi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı 100 gr tereyağı yahut margarin
Üzeri için

  • Yarım kavanoz lotus kreması (Miktarını istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz)
Lotus Cheesecake (1 Kiloluk Labne Peyniri İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte).
  2. Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim.
  3. Islak kum üzere olana kadar karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
  5. Kaşığın aksisi yahut bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
  6. Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  7. Dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim.
  8. Bu ortada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım.
  9. Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım)
  10. Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  11. Yumurtaları teker teker ilave ederek yalnızca karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
  12. Karışımı kalıba dökelim.
  13. Tepsiye yahut ısıya sağlam bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için )
  14. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim.
  15. Tepsiyi sağladığımızda ortası epeyce yavaşça sallanıyor kenarları sabit ise olmuş demektir.
  16. Fırının kapağını yavaşça açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece yahut en az 6 saat dinlenmeye bırakalım.
  17. Lotus kremasını benmari metodu yahut mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim.
  18. Lotus kremasını döktükten daha sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım.
  19. Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Cheesecake materyalleri kesinlikle oda sıcaklığına olmalı.

  • Fırını birinci 50 dakika hiç açmayalım.
Lotus Cheesecake (1 Kiloluk Labne Peyniri İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst