Lotus Cheesecake (1 Kiloluk Labne Peyniri İle) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo labne peyniri
- 1 paket kutu krema ( 250ml)
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır kullandım)
- 2 paket vanilya
- 120 gram paket ile 3 paket lotus bisküvi yahut istediğiniz rastgele bir burçak bisküvi
- 2 tepeleme yemek kaşığı 100 gr tereyağı yahut margarin
- Yarım kavanoz lotus kreması (Miktarını istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte).
- Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim.
- Islak kum üzere olana kadar karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
- Kaşığın aksisi yahut bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
- Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım.
- Dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim.
- Bu ortada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım.
- Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım)
- Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek yalnızca karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
- Karışımı kalıba dökelim.
- Tepsiye yahut ısıya sağlam bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için )
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim.
- Tepsiyi sağladığımızda ortası epeyce yavaşça sallanıyor kenarları sabit ise olmuş demektir.
- Fırının kapağını yavaşça açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece yahut en az 6 saat dinlenmeye bırakalım.
- Lotus kremasını benmari metodu yahut mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim.
- Lotus kremasını döktükten daha sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım.
- Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
- Fırını birinci 50 dakika hiç açmayalım.