Lotus Cheescake

Felaket

New member
Lotus Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 250gr lotus bisküvisi
  • 70 gram tereyağ
İç hamuru için;

  • 200gr labne peyniri
  • 500 gram süzme yoğurt (quark almanyadan yoksa labne peynirini fazlalastirilabilir)
  • 200gr krema
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 3 tane yumurta
Piştikten daha sonra üstüne;

  • Eritilmiş 1 kavanoz lotus sürme çikolatası
Üzerine;

  • Ezilmiş lotusla süsleyebilirsiniz
Lotus Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel tabanını hazırlıyoruz, eritilmiş tereyağını bisküviyle karıştırıp, 26 cm kalıba ekliyoruz ve buzdolabına iç hamurunu hazırlayana kadar bekletiyoruz.
  2. Yumurta hariç tüm gereçler el çırpıcıyla karıştırılır, en son teker teker yumurtalar eklenir. Akışkan bir hamur oluyor.
  3. Bisküvinin üzerine kremayı döküyoruz, fırına koyuyoruz.
  4. 170 derecede alt üst ayar 1 saat pişiriyoruz.
  5. Ilıyınca üstüne eritilmiş çikolatayı döküyoruz, birgün buzdolabında dinlenince daha hoş oluyor.
Lotus Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst