Lotus Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
Not EkleTarifi Yazdır
Alt taban için;
- 250gr lotus bisküvisi
- 70 gram tereyağ
- 200gr labne peyniri
- 500 gram süzme yoğurt (quark almanyadan yoksa labne peynirini fazlalastirilabilir)
- 200gr krema
- 2 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 3 tane yumurta
- Eritilmiş 1 kavanoz lotus sürme çikolatası
- Ezilmiş lotusla süsleyebilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel tabanını hazırlıyoruz, eritilmiş tereyağını bisküviyle karıştırıp, 26 cm kalıba ekliyoruz ve buzdolabına iç hamurunu hazırlayana kadar bekletiyoruz.
- Yumurta hariç tüm gereçler el çırpıcıyla karıştırılır, en son teker teker yumurtalar eklenir. Akışkan bir hamur oluyor.
- Bisküvinin üzerine kremayı döküyoruz, fırına koyuyoruz.
- 170 derecede alt üst ayar 1 saat pişiriyoruz.
- Ilıyınca üstüne eritilmiş çikolatayı döküyoruz, birgün buzdolabında dinlenince daha hoş oluyor.