Lor Tatlısı

Felaket

New member
Lor Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt (250gr)
  • 60 gram teremyağ
  • Yarım su bardağından biraz az toz şeker (60gr)
  • 1 su bardağı un (110 gr)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı irmik (125gr)
  • 1 su bardağı tuzsuz lor (125gr)
  • 3 büyük yumurta (küçükse 4)
  • 1 paket kabartma tozu (10gr)
Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon
Lor Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ,şeker ve teremyağı tencere koyun.
  2. Kaynadıktan daha sonra un ve irmiği ekleyip karıştırın. Katı bir hamur olacak.
  3. Hamur ılıdıktan daha sonra loru ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırın.
  5. En son kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  6. Duy takılı sıkma torbasına hamuru koyup yavaşça yağlanmış tepsiye sıkın.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Şerbet için şeker ve suyu ocağa alıp kanamaya başlayınca bir kaç damla limon sıkın 8 dk kaynatın .
  9. Tatlı fırından çıktıktan 3-4 dk daha sonra sıcak şerbeti dökün.
Lor Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst