Lokum Şekerpare

Felaket

New member
Lokum Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin
  • 1 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Alabildiği kadar un (Ben 3 su bardağı un ekledim ancak siz denetimli olarak ekleyin her un tıpkı değildir)
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon
Lokum Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayın şeker su ve limonu tencereye alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  2. Yoğurma kabına un ve kabartma tozu haricindeki tüm materyalleri dökün, uygunca karıştırın ve un ve kabartma tozunu ekleyin unu her vakit denetimli olarak ekliyoruz kıvamına göre un eklemesi yapıyoruz.
  3. böyle yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edin istediğiniz biçimi verip, yumurta sarısı sürün çatalla çizikler attın.
  4. hemen sonrasında evvelinde ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
  5. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp bir kaç saat dolapta bekletin ve servis yapın afiyet olsun.
Lokum Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst