Lokum Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin
- 1 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Alabildiği kadar un (Ben 3 su bardağı un ekledim ancak siz denetimli olarak ekleyin her un tıpkı değildir)
- Yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayın şeker su ve limonu tencereye alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu haricindeki tüm materyalleri dökün, uygunca karıştırın ve un ve kabartma tozunu ekleyin unu her vakit denetimli olarak ekliyoruz kıvamına göre un eklemesi yapıyoruz.
- böyle yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edin istediğiniz biçimi verip, yumurta sarısı sürün çatalla çizikler attın.
- hemen sonrasında evvelinde ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp bir kaç saat dolapta bekletin ve servis yapın afiyet olsun.