Lokmalık İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 /2 su bardağı sıvı yağ
- 1 /2 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- Kabartma tozu
- Vanilya vanilya
- Aldığı kadar un (yumuşak bi hamur olacak)
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
- İrmik (1 çay bardağı yuvarlamak için)
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyelim.
- 2-3 dakika daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alalım.
- Unu denetimli bi biçimde ek edip yumuşak bi hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru tezgahta evvel 4 yada 5 modüle bölelim.
- Böldüğümüz hamurları tezgahta elimizle yuvarlayalım.
- Her parçayı uzun şerit halinde yeniden yuvarlayalım uzatalım.
- Üzerine irmik serpiştirip her yerine bulayalım.
- Hamuru bıçakla eşit bi biçimde kesip tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Pişen lokmalık irmiklerimizi fırından çıkarınca soğuk şerbetimizle buluşturalım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun ????