Lokmalık İrmik Tatlısı

Felaket

New member
Lokmalık İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 /2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 /2 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Kabartma tozu
  • Vanilya vanilya
  • Aldığı kadar un (yumuşak bi hamur olacak)
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Üzeri için;

  • İrmik (1 çay bardağı yuvarlamak için)
Lokmalık İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyelim.
  2. 2-3 dakika daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için un hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alalım.
  4. Unu denetimli bi biçimde ek edip yumuşak bi hamur yoğuralım.
  5. Yoğurduğumuz hamuru tezgahta evvel 4 yada 5 modüle bölelim.
  6. Böldüğümüz hamurları tezgahta elimizle yuvarlayalım.
  7. Her parçayı uzun şerit halinde yeniden yuvarlayalım uzatalım.
  8. Üzerine irmik serpiştirip her yerine bulayalım.
  9. Hamuru bıçakla eşit bi biçimde kesip tepsimize yerleştirelim.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  11. Pişen lokmalık irmiklerimizi fırından çıkarınca soğuk şerbetimizle buluşturalım.
  12. Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun ????
    ❤
    .
Lokmalık İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst