Limonlu Tart Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kreması için:
- 3 adet büyük yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
- 400 gram ağırlaştırılmış süt
- 1/2 (yarım) su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 2 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 300 gram yulaflı bisküvi
- 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
- Taze nane yaprakları
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta uzunluk bir kapta yumurta sarılarını ve ağırlaştırılmış sütü mikserin en süratli ayarında 5 dk kadar çırpın.
- Limon suyunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
- Bisküvileri kum üzere oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin.
- Tereyağını bisküviye ekleyip tüm bisküvi tereyağıyla ıslanana kadar karıştırın. Kıvamını denetim etmek için bir modül elinize alıp sıkın. Elinizi açtığınızda biçiminin bozulmaması lazım.
- Fırını 175 derecede çalıştırın.
- Bisküvi karışımını düz tabanlı bir kek kalıbına yahut tart kalıbına dökün.
- Kalıbın tüm tabanını ve yanların bir kısmını kaplayacak biçimde yayın.
- Bisküvilerin uygunca birbirine tutunup kalıbın halini alması için düzgünce bastırın. Ben elimle bastırıyorum lakin daha düzgün olması için bir düz tabanlı bir bardakla yahut kavanozla da bastırabilirsiniz.
- Hazırladığımız iç karışımı da bisküvinin üzerine döküp evvelde ısıttığımız fırında 10-15 dk kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyip daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Nane yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.