Limonlu Tart Cheesecake

Felaket

New member
Limonlu Tart Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 3 adet büyük yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
  • 400 gram ağırlaştırılmış süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
Tabanı için:

  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:

  • Taze nane yaprakları
Limonlu Tart Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Orta uzunluk bir kapta yumurta sarılarını ve ağırlaştırılmış sütü mikserin en süratli ayarında 5 dk kadar çırpın.
  2. Limon suyunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
  3. Bisküvileri kum üzere oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin.
  4. Tereyağını bisküviye ekleyip tüm bisküvi tereyağıyla ıslanana kadar karıştırın. Kıvamını denetim etmek için bir modül elinize alıp sıkın. Elinizi açtığınızda biçiminin bozulmaması lazım.
  5. Fırını 175 derecede çalıştırın.
  6. Bisküvi karışımını düz tabanlı bir kek kalıbına yahut tart kalıbına dökün.
  7. Kalıbın tüm tabanını ve yanların bir kısmını kaplayacak biçimde yayın.
  8. Bisküvilerin uygunca birbirine tutunup kalıbın halini alması için düzgünce bastırın. Ben elimle bastırıyorum lakin daha düzgün olması için bir düz tabanlı bir bardakla yahut kavanozla da bastırabilirsiniz.
  9. Hazırladığımız iç karışımı da bisküvinin üzerine döküp evvelde ısıttığımız fırında 10-15 dk kadar pişirin.
  10. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyip daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  11. Nane yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Limonlu Tart Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst