Limonlu Revani (Büyük Borcam Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
Not EkleTarifi Yazdır
Limonlu Revani (Büyük Borcam Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbet için;
- 4.5 buçuk bardak su
- 3.5 buçuk bardak şeker
- 10 damla limon suyu
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurta şeker ile köpürene kadar çırpılır.
- Yoğurt, sıvı yağ, süt, irmik ek edilip, karıştırılır.
- En son un, kabartma tozu, vanilya ,limon kabuğu ve limon suyu ek edilir, yağlanmış borcama dökülür.
- 180 derece fransız fırında üzeri kızarana kadar ortalama 35 dk pişirilir.
- Şerbet için; su ve şeker kaynamaya başladıktan 3-4 dakika daha sonra limon suyu ek edilip, 5 dk daha kaynamaya bırakılır.
- Ilık şerbet fırından çıkan sıcak tatlıya dökülür.
Limonlu Revani (Büyük Borcam Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı