Limonlu Muhallebi (Limonlu Dondurma Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardak süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon kabuğu rendesi (Beyazlarını almadan)
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri tencereye alıp, kaynayana kadar çırpıcı ile daima karıştıralım.
- Ocaktan inmeye yakın tereyağını ekleyip, bir iki tıngırdatıp kapatalım.
- Buzdolabına kaldırıp soğuk soğuk tüketelim. Afiyet olsun. Not: benim limonlarim orta büyüklükteyteydi ekşiliğini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.