Limonlu Kek

Felaket

New member
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon
  • Un (2.5 bardak)
Üzerine:

  • Pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendeleyin, suyunu da keke sıkın.
  3. Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya ekleyip karıştırın.
  4. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek yavaş yavaş ekleyin.
  5. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  6. Kek soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst