Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon
- Un (2.5 bardak)
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendeleyin, suyunu da keke sıkın.
- Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Son olarak un ve kabartma tozu elenerek yavaş yavaş ekleyin.
- 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Kek soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri serpin.