Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 5 yumurta
- 250 gram şeker (1,5 su bardağı)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tutam tuz
- 400 gram un (2,5 su bardağı)
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 200 ml krema (1 paket)
- 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 120 gram pudra şekeri(1 çorba kasesi)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; yumurta, tereyağı, tuz, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini 3-4 dk mikserle çırpın.
- sonrasındasında un, kabartma tozu, krema ve limon suyunu ekleyip yine çırpın. Yağlayıp yavaşça unladığınız kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dk pişirin. Piştikten 10 dk daha sonra keki kalıptan çıkarın soğumaya bırakın.
- Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Limon suyunu azar azar ek edin katı olması gerekiyor. Kekin üzerine dökün. Donduktan daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun