Limonlu Kek

Felaket

New member
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 5 yumurta
  • 250 gram şeker (1,5 su bardağı)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 400 gram un (2,5 su bardağı)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
Üzeri için;

  • 120 gram pudra şekeri(1 çorba kasesi)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için; yumurta, tereyağı, tuz, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini 3-4 dk mikserle çırpın.
  2. sonrasındasında un, kabartma tozu, krema ve limon suyunu ekleyip yine çırpın. Yağlayıp yavaşça unladığınız kek kalıbına dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dk pişirin. Piştikten 10 dk daha sonra keki kalıptan çıkarın soğumaya bırakın.
  4. Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Limon suyunu azar azar ek edin katı olması gerekiyor. Kekin üzerine dökün. Donduktan daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
    ☺
    .
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst