Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için :
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için :
- 100 gram tereyağ
- 2 paket yulaflı burçak bisküvi
- 500 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendele
- 4 adet yumurta
- 2 adet limon suyu
- 1 adet limonun dış kabuğu rendele
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket burçak bisküviyi rondodan geçirin toz olana kadar.
- 100 gram tereyağ eriterek bisküvi ile karıştırın.
- Kelepçeli kabınızın tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
- Etrafına alüminyum folyo sarın.
- Hazırladığınız tabanı dolaba koyarak 15 dk bekletin dinlenmesi için.
- İç krema için.Labne ve şekeri güzelce çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- ondan sonrasında krema ,un, nişasta, vanilya sırayla ekleyerek çırpın.
- En son limon kabuğu rendesini ekleyerek dolapta beklettiğiniz tabanın üzerine karışı dökün.
- Fırın fansız 190 derece de ısınmış olması gerekiyor.Fırının bir alt sırasına tepsi ortasında su ekleyiniz.
- Bir üst sırasına ise hazırladığınız cheesecake kabınızı koymalısınız.
- 10 dk 190 derece, 40 dk ise 160 derece de pişirin.
- Bu müddet dolana kadar fırını açmayınız.
- Süre dolduktan daha sonra kapağı yavaşça açarak soğumasını bekleyin.
- Sos için tüm materyalleri tıpkı anca tavaya alınız güzelce karıştırdıktan daha sonra kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriniz. Kıvamı ayarlayamazsanız nişasta ekleyebilirsiniz.
- Üzerine dökülecek sosu hazırladıktan daha sonra soğumasını beklemelisiniz.
- Her iki hazırladığınız karışımda soğuk olunca cheescakenin üzerine sosu dökebilirsiniz.1 gün dolapta bekledikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz .