Limonlu Cheesecake

Felaket

New member
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr tereyağı
Ortası için

  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğunun rendesi
Limon sosu için

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Çeyrek çay kaşığı sarı besin boyası
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bisküviyi rondoda çekip eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  2. Kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kelepçeyi sıkıştırın bisküviyi dökün ve bardağın ardıyla güzelce sıkıştırın.
  3. Dolaba koyun ve ortasının harcı olana kadar soğusun.
  4. Ortası için peynir,krema ve yoğurdu karıştırma kabına alın şekeri de ekleyip 5 dk kadar çırpın.
  5. çabucak sonrasında yumurta hariç tüm gereçleri ekleyin ve karıştırın.
  6. daha sonra yumurtaları tek tek ilave edin ve karıştırın.
  7. Bu karışımı da kelepçeli kalıba dökün ve 160° lik evvelde ısıtılmış fırında 50 dk pişirin.
  8. daha sonra fırını kapatın ve 20 dk daha o denli kalmasını sağlayın.
  9. çabucak sonrasında soğumaya bırakın.
  10. Öteki yandan limonlu sos için tüm materyalleri pişirme kabına alın ve kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirin.
  11. Limonlu sos da soğuduktan daha sonra en üste ek edin dolapta en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.
  12. Kalıptan çıkarmadan evvel bıçak sayesinde kenarlarını evvel kalıptan ayrılması için çizin istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst