Limonlu Blondie Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 115 gr teremyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 150 gram beyaz çikolata
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı su
- 2 tane limonun suyu ve kabuğu
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 2 adet yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağ,toz şeker ve 1 yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Beyaz çikolatayı da doğrayarak hamura ekleyin.
- Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yayın.
- 170 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişirin.
- Limon sosu için:toz şeker, nişasta, vanilin,su, limonların suyu ve rendelenmiş kabuklarını ocakta daima karıştırarak pişirin.
- Krema kıvamına gelince ocaktan alın ve 2 yemek kaşığı teremyağ ve 2 yumurtanın sarısını ekleyerek çırpıcıyla hamura yedirin.
- Krema ılıdıktan daha sonra soğuyan blondienin üzerine dökün.
- Dolapta soğuttuktan daha sonra istediğiniz üzere süsleyerek servis edin.