Limonlu Ahududulu Ve Yaban Mersinli Muffinler Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 50 gram büsbütün yumuşamış tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- Ahududu, yaban mersini (İstediğiniz kadar)
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm kek gereçlerini büsbütün homojen olana kadar çırpalım. Akabinde denetimli biçimde unu ekleyelim. Kek hamuru kıvamında olmalı.
- Tamamen karıştırdıktan daha sonra kalıplarımızı yarıya kadar hamurla dolduralım (Küçük kalıplar kullanmanızı öneririm)
- Her kalıbımıza elimizle ufaladığımız ahududu modüllerini dolduralım. Yaban mersini ekleyeceksek küçüklerinden seçelim ki kekin içine batmasın.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dk kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri dökerek yahut beyaz çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Kusursuz bir lezzet. Fotoğrafını çekmek istediğimde yalnızca bir adet kalmıştı ????.