Lider Dursun Aydın Özbek: “Bu oyun sona erene kadar susmayacağız!”

semaver

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Spor Kulübü Lideri Dursun Aydın Özbek, Harika Lig’deki Alanyaspor maçımızın akabinde açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü olarak Türk futbolunda adaleti sağlamak için gerekli adımlar atılmadıkça susmayacağımızı tabir eden Lider Dursun Aydın Özbek’in açıklamaları şöyle:

“Bugün hepiniz seyrettiniz. Bu beklemediğimiz bir şey değildi. bu biçimde bir operasyonu, bu biçimde bir hakem tutumunu bekliyorduk. İki haftadan beri Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Bizim çıkışımız, bizim telaffuzlarımız yalnızca Galatasaray için değil, bütün liderlerle, herkesle konuşuyoruz. Herkesle mutabakatımız var. Türk futbolunda adaletin eksikliği her kulüp tarafınca hissediliyor. Biz de bunun davetini yapıyoruz. Adaletin eksikliği Türk futboluna giderek ziyan veriyor. Bir hakem sahneye çıkıyor, Ali Palabıyık… Geçmişte nasıl bir yönetici olduğunu, nasıl bir hakem olduğu konusunda teferruata girmeye gerek yok. Açıp bakarsanız, izleyin herkes de görür.”

“TÜRK FUTBOLUNU ÇIKMAZA GÖTÜREN KLİKLERİ TEMİZLEYİN”

“Değerli Federasyon, bedelli Merkez Hakem Konseyi, kıymetli hakemler, Galatasaray’ın önünü bu biçimde iki kırmızı kartla falan kesemezsiniz. nazaranvini tam yapmadı Ali Palabıyık. 3-5 tane daha kırmızı kart gösterip, Galatasaray’ı hükmen mağlup etmesi lazımdı. Daha evvel Federasyona yaptığımız ziyaretlerde Sayın Büyükekşi’ye görüşlerimizi aktardık. Konumları tek tek kendisine anlatarak siz ne diyorsunuz baktınız mı diye sorduk. Gösterdiğimiz her durumda da bize hak verdiler. Pekala sayın lider, bunlar haklıysa 10 maçtır Galatasaray’a yapılanların önünü nasıl almamız lazım dedik. Kendisinin de bunlarla gayret ettiğini, hatta bu manadaki hallerin bu manadaki yapılan işlerin bir kısmının önünü kestiğini fakat bir kısmının daha içeride olduğunu kendisi söz etti. Artık sayın Büyükekşi’ye bunu hatırlatıyorum. Önümüzde daha uzun bir maraton var. Lütfen sözlerinizi gerisinde durun ve Türk futbolunu çıkmaza götüren bu kliklerin temizlenmesi için gerekeni yapın.”

“İNTİKAM HİSSİYLE ALANA TETİKÇİ GÖNDERMEK NASIL OLUYOR?”

“Özellikle beni tanıyan herkes bilir. hiç bir vakit şahsi, şahsî menfaatlere uymayan şeylerde konuşma yapmam. Artık bıçak kemiğe dayandı. Buradan öteye de köy yok. Sözünüzün ardında durun, telaffuzunuzun ardında durun. Neler hissettiniz bu maçı seyrettiniz vakit? Kırmızı kartları seyrettiğiniz vakit neler hissettiniz? VAR niçin var? VAR’a gidemez miydi kırmızı kartın hakikat olup olmadığına bakmak için? VAR ne vakit devreye girecek? Ligin üçte birini oynadık, üçte ikisi daha geride duruyor. Kendi içinizde de bu yorumları yapın. Oturun, konuşun, bakın, seyredin, tekrar seyredin! Bir gruba haksızlık yapmak, bir ekibin hakkını yemek sizi rahatsız etmiyor mu? Ey Ali Palabıyık, sen gittiğin vakit bu gece nasıl kafanı yastığa koyacaksın? Yanılgı yapılabilir, hakemlik müessesinde kusurlar kabul edilebilir ancak daha soğumadan bu mevzuların tartışıldığı birinci günü, çabucak intikam hissiyle alana tetikçi birisini göndermek nasıl oluyor?”

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

“MHK lideri yahut TFF’nin lideri olsam beni uyku tutmaz. Uyuyamam. Bu kadar göz nazaran gore yanılgılar yapıp bir kadronun mukadderatıyla oynamak kabul edilebilir bir şey değil. Daha evvel yaptığım başkanlık dönemimden beri herkes halimle, konuştuğumla hayli uygun tanır. Bu derecede isyan ediyorsam bilin ki yapılan işlerin kabul edilir tarafı yok. Ali Palabıyık’ı fazlaca mu aradınız? VAR’daki oturanlar, sahayı izleyenler, hiç vicdanınız sızlamadı mı? Sacha’ya gösterilen kırmızı kart… Bedelli TFF yetkilileri. Artık bu işi uzatmanın gereği yok. Bizi asacak mısınız, kesecek misiniz, ne yaparsanız yapın! Halimizden, söylemlerimizden bir santim geri adım atmayacağız. Sahiden futbolda adaleti sağlamak için adım attığınızı bakılırsane kadar…”

“ADALETİN TÜRK FUTBOLUNDA YEŞİL ALANLARA GELMESİNİ İSTİYORUZ”

“Galatasaray epey büyük bir topluluk. Kimi kimseler Galatasaray’ın önünü kırmızı kartlarla, alanda manipülatif hareketlerle keseceklerini zannediyorsa aldanıyorlar. Galatasaray bu tip uğraşların hepsinden muvaffakiyetle çıkmıştır. Buradan TFF yetkililerine tekrar sesleniyorum. Bıçak kemiğe dayandı. Ne yapacaksanız bir seferde yapın. Şunu bilin ki, Galatasaray’ı hiç kimse yenemez. Galatasaray mazisinde bugünkü yaklaşım ve tutumlarıyla her vakit bu tip oyunların üstesinden gelmiştir. Bugüne kadar söylemiş olduklerimizin hepsinin tek maksadı vardı. Yalnızca Galatasaray için değil, adaletin Türk futbolunda yeşil alanlara gelmesini istiyoruz.”

“PERDE GERİSİNDEN SEYRETMEYİN”

“Düdük astırma üzere bir tezimiz yok. Ali Palabıyık’la biter mi? Sayın Büyükekşi’ye telaffuzlarını hatırlatıyorum. Kıymetli lider, futbolu yönetiyorsunuz. Orada futbolu yönetmek ve bize adalet dağıtmak üzere oturuyorsunuz. Baştan sona maçı tekrar izleyin. Galatasaray’ın 10 maçını izleyin. Sacha’ya gösterilen kart haklıydı diyin! Perde gerisinden seyretmeyin. Çıkın açıklama yapın. Abdülkerim’e verilen sarı kart doğruydu diyin. VAR’ın işlerini anlatın. Katlet adamı öldür, arttan da seyret.”

“Derdimiz bireyler, kadrolar yahut telaffuzlarla ilgili değil. Şikayet ettiğimiz hususlar belirli. Bunlar sona erene kadar biz susmayacağız. Susmama niçinimiz kendimiz için değil. Türk futbol topluluğu epey büyük. Bunda her insanın gayreti var. Herkes bir yere gelmek istiyor. sıradan manipülatif yapıların bu işin ortasında olmaması lazım. TFF’den açıklama bekliyorum. Olaylara seyirci kalmayın. Bu oyunları tekraren seyrettik. Türk futboluna hizmet etmek için nazaranv almış şahıslarız. Bu oyun sona erene kadar susmayacağız. Ali Palabıyık yahut MHK yetkilileri açıklasın. Salı günü TFF’ye VAR’ı anlatmak emeliyle çağırıyorlar. VAR’ın nesini anlatacaksınız? VAR bugün sahnede var mıydı? nazaranvini yaptı mı? niye bizi oyalamaya çalışıyorsunuz?”

“Salı günkü toplantınıza gelmiyorum; zira sizin VAR üretim biçiminize, VAR’ınıza inanmıyorum. VAR’ın Türk futboluna büyük yararlar getireceğini düşünerek evvelki başkanlığım devrinde bu işe dayanak verdim. Heyhat! Geldiğimiz noktada VAR lakin Galatasaray’ın golünü iptal etmek için var. Haklı olabilirler. Senin kırmızı kartta da bakılırsavin var. Ey Ali Palabıyık! Ey VAR’da oturan arkadaş! Maçın 30. dakikasında kırmızı kart için insan hakemi çağırmaz mı?”