Lezzeti Garanti Kolay Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba????
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı ‘ün
- 1 kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem santi
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- (ben hazır çikolata sosu kullandım)
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba????
- Öncelikle yumurta şekeri bir kabın ortasında rengi acılana kadar mikserde düzgünce çırpalım.
- Süt, sıvı yağ,kakao,un,kabartma tozunu ekleyip güzelce çırptıktan daha sonra borcamımızı yağlayıp daha sonra hamurumuzu döküp öncesinden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda pişirelim.
- Küçük bir kabın ortasında soğuk sütümüzü ve krem şantimizi ekleyip katılaşıncaya kadar çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- (çikolata sosunu ben hazır kullandım).
- Çikolata sosu için küçük bir tencereye sütümüzü sosumuzu ek edip kaynayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız kekimiz birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra kürdan ile her tarafına batıralım.
- Sütü de kekin üzerine gezdirelim.
- Çırptığımız krem şantimizi de kekin üzerine yayalım.
- Soğuyan çikolata sosunu da üzerine gezdirip en az 2 saat dinlendirelim.Servise hazır afiyet olsun????????.