León çiftçileri, kayıpla üretim yapmamak için litre sütün 0,41 olarak ödenmesini istiyor.

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Bir litre süt üretmenin maliyeti şu anda 0,40 veya 0,41 avro. Ancak çiftçilere litre başına 0,32 ila 0,33 avro arasında ödeme yapılıyor. İki aydır katlandıkları ve Leon eyaletindeki sığır çiftliklerini ve bir bütün olarak ülkeyi iflas etmeye mahkum eden bir fark.

Durum “sürdürülemez” ve çiftçiler artık buna dayanamıyor. Ulusal ve il düzeyindeki üç tarım birliği derneği arasında bir eylem birliği, bu soruna bir son vermek ve seferberlikleri başlatmak için bir araya geldi. Matías’a göre León’da ilk randevu, 13 Aralık Pazartesi sabahı saat 12: 00’de Lactiber tesislerinde başlayacak ve “Aralık ve Ocak boyunca gerçekleşecek protesto takvimi içinde” olacak. Ugal-Upa’nın genel sekreteri Llorente.

Kayıp ayları

Durumu “aşan” ve daha önce iki ay zarar ürettikten sonra harekete geçmek istedikleri bir konu. Llorente, “Sütün litresi başına 0,41 avroya ulaşmasını ve kayıpla üretim yapmamamızı istiyoruz.”

Şu anda çiftçiye bir litre süt için 0,32 ila 033 avro arasında ödeme yapılıyor, ancak gerçek maliyet 0,40 veya 0,41 avro. Ugal-Upa’nın genel sekreteri, “Çiftliğe bağlı olarak değişen çok önemli kayıplar var, ancak iki aydır tüm mandıra seviyesini kayıpla üretiyorlar,” diye yakındı.

üretime devam

Leonese çiftçileri, pandemiden sonra bu tekrar unutulmuş gibi görünse de, “gerekli ve gerekli olan birincil bir sektörden onurlu bir şekilde yaşayabileceklerini” soruyorlar. Bu anlamda Ugal-Upa’nın genel sekreteri, “Süt ve türevleri dahil 7 milyon ton süt ithal etmemiz gerekiyor ve üretimi dışa bağımlı olmaktansa ulusal düzeyde sürdürmek daha doğru olur diye düşünüyorum.”

Lactiber yerleşkesi içinde gerçekleşecek ve “sorun yaşamamak için kibar olmaya çalışacağız ama konu durumun ötesine geçiyor” şeklinde bir yoğunlaşma. Bu anlamda tarım birlikleri, “bir litre sütteki kayıplar çok önemli ve çiftçiler zararına üretim yapıyor ve bu tam bir yıkım” diye yakınıyor.

Çözüm, “sorunun idare ve süt endüstrisi tarafından tanınması” ve ardından bir “kontrol” işaretlenmesi nedeniyle olur çünkü bu tür bir önlem alınmadan “bu sorunu çözmek çok zor” olacaktır.

daha fazla protesto

Ayrıca birincil sektörü savunmak için yeniden bir araya gelen tarım örgütlerinden daha fazla protesto olacağı doğrulandı. Ugal genel sekreteri Matías Llorente, “Yalnızca süt ürünleri sorunu nedeniyle değil, girdilerin tüm saçmalıkları ve tohum ve gübre tedarikindeki sorunlar nedeniyle Şubat sonu ve Mart başında daha fazla seferberlik olacak” dedi. -Upa.

Ayrıca bu anlamda elektrik ve gazla ilgili her şeydeki artışların maliyetlerini de eklemek gerekiyor.