Lemoonberry Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Limonlu keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Limonlu keki için;
- 190 gr un
- 75 gr teremyağ
- 30ml sıvı yağ
- 150ml buttermilk
- 2 adet yumurta
- 200 gr toz şeker
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- 1 kutu krema 100gr beyaz çikolata
- 100gr labne
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 büyük limon
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 75 gr teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekin hazırlanışı için; teremyağ, şeker ve limon kabuğu rendesini çırpalım. Yumurtaları ekleyip, tekrar çırpalım.
- Sırayla sıvı yağ ve butter milk ekleyip, çırpalım. En son kuru materyallerle çırparak 180 derece fırında pişirin.
- Krema beyaz çikolatayı benmari eritip içine labne karıştırarak çırpalım. Farklı bir yerde soğuk kremayı çırparak pudra şekeri ekleyelim. En son çikolatayı yavaşça kremaya ekleyip, kaşıkla karıştırın ve soğutun.
- Limon kreması şeker yumurta ve nişastayı granit bir kaba alalım. Limon kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyerek kıvam alana kadar pişirelim. Ocaktan alıp, tereyağı ekleyerek soğutalım.