Kurabiyeli Puding Mousse

Felaket

New member
Kurabiyeli Puding Mousse Tanımı İçin Materyaller

Mousse için :

  • 1 paket Dr.Oetker kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 kutu krema ( soğuk )
Kurabiyesi için :

  • 1 paket Dr.Oetker kakaolu puding
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kurabiyeli Puding Mousse Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kakaolu pudingi 2, 5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin, biraz koyu kıvamda olacaktır, piştikten daha sonra cam bir kaseye dökün.
  2. Üzerine değecek biçimde streç ile kapatın, hiç hava almaması için üzerinin her yerini yeterlice streçleyin ve soğuyuncaya kadar bekletin.
  3. Bu ortada kurabiyesini hazırlayın, yoğurma kabına bir yumurtayı alın bir paket vanilya ile birlikte telle çırpın.
  4. Sıvıyağı ekleyerek biraz daha çırpın, kakaolu puding tozunu ek ederek karıştırın.
  5. sonrasındasında üzerine bir su bardağı un ve bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin, elinizle kurabiye hamurunu yoğurun.
  6. Ele yapışmayan ancak yumuşacık bir hamur olunca hamuru 12 adet küçük kesimlere kesin yuvarlayın.
  7. Kesimlere elinizle biraz yassı form verin, kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
  8. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede yalnızca 10 dakika pişirin ve pişen kurabiyeleri çıkarın kendi halinde soğumaya bırakın.
  9. Soğumuş olan pudingi mikserle biraz çırpın sonrasındasında içine bir kutu soğuk kremayı dökün, tekrar mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın,.
  10. Kupların altına birer tane kurabiye koyun üzerine biraz mousse ekleyin bir kurabiye daha koyarak yeniden üzerine mousse ekleyin.
  11. ondan sonrasında kupları buzdolabında soğutun, dilediğiniz vakit servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Kurabiyeli Puding Mousse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst