Kupta Tramisu

Felaket

New member
Kupta Tramisu Tanımı İçin Gereçler

Krema için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 200 gram labne peynir
  • 1 tatlı kaşığı sade nescafe (granül kahve)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket 24 lü kedidili
Üzeri için;

  • Kakao
Kupta Tramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tencereye sütü alın ve altını yavaşça açarak ılımaya bırakın.
  2. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak rengi açılana kadar çırpın.
  3. Unu ekleyin. Topaklanma olacaktır telaş etmeyin.
  4. Ilıyan sütten bir kepçe alarak ekleyin çırpın.
  5. Süzgeçten geçirecek sütün içine karışımı ekleyin.
  6. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
  7. Kıvam alınca kapatıp vanilyasını ekleyin.
  8. Ortada karıştırarak soğumaya bırakın.
  9. Soğuyunca krem şantiyi ekleyip çırpın.
  10. Labne peynirini de ekleyerek biraz daha çırpın. (labnenin suyunu kaynamaya ihtimam gösterin. ).
  11. Bir kasede nescafe şeker ve suyu karıştırın.
  12. Kedidillerini 2 yahut 3 kesime bölün.
  13. Kupların altına biraz krema koyun.
  14. Kedidillerini nescafeli suya batırın 2-3 saniye bekletip çıkarın. (nescafeli su sıcak da değil soğuk da ılık olmalı yoksa kedidilleri ya sert kalır ya da parçalanır. ).
  15. Kedilinin akabinde tekrar krema koyun.
  16. Üzerine yine kedidilleri koyarak devam edin.
  17. Üst kısmını sıkma torbasına koyarak biçim verdim siz de dilediğiniz üzere yapabilirsiniz.
  18. Buzdolabında dinlenmeye kaldırın.
  19. Servis edeceğiniz vakit kakaosunu serpin.
Afiyet olsun ????.

Kupta Tramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst