Künefe

Felaket

New member
Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram künefelik kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram hatay peyniri
Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun künefe tepsisi bol tereyağla yağlanır.
  2. Geriye kalan yağ kısık ateşte eritilir.
  3. Kadayıf bir kabın ortasında eritilmiş yağ ile harmanlanır ve ikiye bölünür.
  4. daha sonra yağlanan tepsinin üzerine sıkı bir biçimde bastıra bastıra serilir.
  5. Üzerine küçük küçük doğranmış peynir konur ve tekrar üzerine bastıra bastıra kalan kadayıf konur.
  6. Kısık ateşte denetimli bir biçimde pişirilir.
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst