Küçük Lotus Cheesecake

Felaket

New member
Mini Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket lotus biscoff (250gr)
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık içi
  • 50 gram tereyağı
Kreması için;

  • 200 gram labne peynir
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 200 gram krema
  • 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu
Lotus sos için;

  • 3 yemek kaşığı dolusu lotus krema
Mini Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tabanı için; lotus biscoffu ve fındığı rondodan geçirin. Erittiğiniz tereyağını un haline getirdiğiniz materyale ekleyin, karıştırın ve muffin kaplarına eşit şekilde dağıtın. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  2. Kreması için; tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı. Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük bölümünde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın.
  3. Tüm çırpma işlemlerinin düşük periyotta olması gerekiyor. Yumurtaları tek tek ekleyip düşük dönemde çırpın. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.
  4. hemen sonrasında hazırladığımız kremayı buzdolabından aldığımız muffin kaplarına eşit şekilde bisküvilerin üzerine dağıtın. Fırın tabanına ısıya güçlü bir kase içerisinde su ekleyin.
  5. Hazırladığınız cheesecake i evvelde ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  6. Piştikten daha sonra fırını kapatıp, fırın kapağını yavaşça aralayıp cheesecakeki fırında soğutun (Bunu yapıyoruz çünkü cheesecake ansızın sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın)
  7. Lotus kreması için; lotus kremayı benmari adabı eritin. Fırından çıkarttığınız cheecakelerin üzerine dağıtın. Bir gece buzdolabında dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun ????.
Mini Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst