Kremşantisiz Tam Ölçü Trileçe

Felaket

New member
Kremşantisiz Tam Ölçü Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 büyük yumurta (sarıları ve beyazları ayıralım)
Sarılarına eklenecek olanlar;

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin (hepsini kek üzere çırpıp hazırlayalım)
Islatmak için;

  • 1 lt+1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 pk vanilin
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için;

  • Hazır karamel sos
Kremşantisiz Tam Ölçü Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta beyazını 1 fiske tuz ile çırpmaya başlayalım. Yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. (yarım su bardağı şeker beyazında yarım ise sarısında toplam 1 bardak şeker).
  2. Traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Yumurta sarıları yarım su bardağı şeker ,1 çay bardağı ılık su, 1 su bardağı un, 1 pk kabartma tozu ,1 vanilin ile kek üzere çırpıp hazırlanır.
  4. Yumurta sarılarından hazırladığımız harcı beyaza ekleyelim ve katlama formunda köpüğü söndürmeden karıştıralım. Büyük uzunluk dikdörtgen borcama nazarandır ölçüler.
  5. Yağlanmış tepsiye harcımızı döküp düzleştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 -55 dk kadar. İçinin piştiğinden emin olmadan almayın lütfen.
  7. Alacağınıza yakın kürdan testi yapabilirsiniz.
  8. Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve 5 dk kadar birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
  9. Bu ortada ıslatma sosunu hazırlayabiliriz. 1 lt+1 su bardağı süt, 1 paket krema, 1 vanilin, 1 su bardağı şeker hepsini karıştıralım.
  10. Kekimizin üzerinde kürdan ile delikler açıp sosumuzu her yerine gelecek biçimde ıslatalım.
  11. sonrasındasında üzerine karamel sos ve beyaz desen için beyaz çikolata sos bir gece buzdolabında bekledikten daha sonra daha da lezzetli olur.
Kremşantisiz Tam Ölçü Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst