Kremşantisiz Tam Ölçü Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 büyük yumurta (sarıları ve beyazları ayıralım)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin (hepsini kek üzere çırpıp hazırlayalım)
- 1 lt+1 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 pk vanilin
- 1 su bardağı şeker
- Hazır karamel sos
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazını 1 fiske tuz ile çırpmaya başlayalım. Yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. (yarım su bardağı şeker beyazında yarım ise sarısında toplam 1 bardak şeker).
- Traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurta sarıları yarım su bardağı şeker ,1 çay bardağı ılık su, 1 su bardağı un, 1 pk kabartma tozu ,1 vanilin ile kek üzere çırpıp hazırlanır.
- Yumurta sarılarından hazırladığımız harcı beyaza ekleyelim ve katlama formunda köpüğü söndürmeden karıştıralım. Büyük uzunluk dikdörtgen borcama nazarandır ölçüler.
- Yağlanmış tepsiye harcımızı döküp düzleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 -55 dk kadar. İçinin piştiğinden emin olmadan almayın lütfen.
- Alacağınıza yakın kürdan testi yapabilirsiniz.
- Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve 5 dk kadar birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Bu ortada ıslatma sosunu hazırlayabiliriz. 1 lt+1 su bardağı süt, 1 paket krema, 1 vanilin, 1 su bardağı şeker hepsini karıştıralım.
- Kekimizin üzerinde kürdan ile delikler açıp sosumuzu her yerine gelecek biçimde ıslatalım.
- sonrasındasında üzerine karamel sos ve beyaz desen için beyaz çikolata sos bir gece buzdolabında bekledikten daha sonra daha da lezzetli olur.