Kremalı Bisküvili Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12 tane torku kremalı bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gram krema
- 1 çay bardağı damla çikolata istek eden 100 gram bitter çikolata kullanabilir
- 1 çay bardağına yakın dövülmüş fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebimizi hazırlayarak başlayalım. Tenceremize süt, şeker, nişasta, un alınarak çırpılır.
- ondan sonrasında ocağa alınarak kıvama gelene kadar pişirilir, ocağın altı kapatılır.
- Tereyağı ve vanilya eklenir karıştırılır, içerisine 4’e bölmüş olduğumuz bisküviler eklenerek tekrar karıştırılır.
- Kare borcam ıslatılır. Hazırlamış olduğumuz muhallebi içerisinde dökülür. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Ganajımıza geçelim. Küçük bir cezve alıp, kremayı boşaltalım kaynama noktasına geldiği vakit altını kapatalım.
- İçerisine çikolatamızı ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
- Son olarak dövülmüş fındığı ekleyip, tekrar karıştıralım, ılımaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına geldiği vakit birleştirelim.
- Buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı ister kaşıkla, istersek de dilimleyerek.
- Spatula yardımı ile tabaklarımıza alalım. Afiyet olsun????????.