Krema Dolgulu Ispanaklı Kolay Bir Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kasesi blendan çekilmiş ıspanak püresi
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- (200) su bardak ölçüm klasik
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından az eksik tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı çikolata rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 paket neskafe
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanak yumurta, sıvı yağ, süt ve toz şekeri, karıştırma kabına koyup. Çırpıcı yahut blenderla bir dakika kadar yeterlice çırpalım.
- Unu eleyerek kabarma tozu ve vanilyayıda ekleyip, spatulayla uygunca homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. En son ceviz içinide koyup, tekrar karıştıralım.
- Tart kalıbımızın altını yağlayıp. Kekimizi kalıbımıza koyup. Isıtılmış fırında 170 dr 35 dakika kekemiz güzelce kabarıp pişene kadar bekletelim pişen kekimizi çıkarıp.
- Bir bardak süte, şekeri neskafeyi koyup fırından çıkan sıcak kekimizin hertarafına eşit biçimde dökelim. bu biçimdelikle kekimiz yumuşak ve lezzetli olur.
- Kremanı imali için; süte un, nişasta ve toz şekeri yumurta sarısını koyup, evvel düzgünce karıştırıp daha sonra ateşe koyalım.
- Devamlı karıştırarak. Göz göz olunca ateşten indirip. Tereyağını vanilyayı ekleyip. yeniden karıştırıp. Kekin üzerine dökelim. Soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuyunca üzerine kakao dökelim. Çikolata kırığıylada süsleyelim.
- Arzu eden kremanın üzerini meyvelerle de süsleyebilir. Afiyet sıhhat olsun????