Krem Karamelli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için;
Not EkleTarifi Yazdır
Karamel için;
- 1 çay bardak şeker
- 4 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuk rendesi
- 3 yemek kaşık şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 tatlı kaşık kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Karamel için; Evvel kısık ateşte şekeri bir tavada karıştırmadan eritip karameli hazırlıyoruz. Kek kalıbına döküyoruz.
- Krem için; Krem olan materyalleri fazlaca yeterli karıştırıp kek kalıbına karamelin üzerine döküyoruz.
- Kek karışımı için; Yumurta ve şekeri uygunca çırptıktan daha sonra başka malzemeleride ekleyerek karıştırıyoruz ve kek kalıbına kremin üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca en az 6 saat dinlenmesi gerekiyor.