Krem Karamel (Yumurtasız)

Felaket

New member
Krem Karamel (Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Karameli için;

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 yemek kaşığı su
Krem Karamel (Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce 1 çay bardağından 1 parmak eksik şekeri ve 1,5 yemek kaşığı suyu tavaya alın eritin.
  2. Karamelize olsun kaşık dedirtmeyin eriyene kadar kısık ateşte eridikten daha sonra kaseleri evvel sudan geçirin ve daha sonrasında karameli paylaştırın.
  3. Süt şeker nişasta un tencereye alınır karıştırılır kaynayana kadar daha sonrasında tereyağı ve vanilya eklenir altı kapatılır.
  4. Kaselere paylaştırılır ve dışarı da soğuduktan daha sonra buzdolaba alın ve 4 6 saat kadar dursun daha sonrasında tabağa aksi çevirip servis yapın afiyet olsun.
Krem Karamel (Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst