Krem Karamel (Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3,5 bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 yemek kaşığı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce 1 çay bardağından 1 parmak eksik şekeri ve 1,5 yemek kaşığı suyu tavaya alın eritin.
- Karamelize olsun kaşık dedirtmeyin eriyene kadar kısık ateşte eridikten daha sonra kaseleri evvel sudan geçirin ve daha sonrasında karameli paylaştırın.
- Süt şeker nişasta un tencereye alınır karıştırılır kaynayana kadar daha sonrasında tereyağı ve vanilya eklenir altı kapatılır.
- Kaselere paylaştırılır ve dışarı da soğuduktan daha sonra buzdolaba alın ve 4 6 saat kadar dursun daha sonrasında tabağa aksi çevirip servis yapın afiyet olsun.