Evde Harby Çikolatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150 gram un
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı teremyağı gurme
- Bir çimdik tuz
- Karamel sos
- Bitter-sütlü çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Çikolatayı benmari metodu eritelim.
- Eriyen çikolatalara dikdörtgen uzun hal vererek fırın kağıdına yayalım.
- Buzlukta 1-2 saat dinlendirelim.
- Bu sırada un ve tuzu bir kapta karıştıralım. ortasına oyuk oluşturup erittiğimiz teremyağı gurmeyi dökelim.
- Malzemeleri elimizle karıştıralım.
- ondan sonrasında 1 yumurtayı da kıralım kurabiye hamuru olana kadar yoğuralım.
- Streçleyip dolapta 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru merdane ile açalım ve çikolataları ölçerek,kenarlık payıda bırakıp keselim.
- Kenarlarından yavaşça kıvırıp fırın tepsisine alalım ve çatal sayesinde delikler açalım.
- 180 derecede 15-20 dk kızarana kadar pişirelim.
- Alt taban soğuduktan daha sonra karamel sos ve üzerine buzluktan çıkardığımız çikolataları koyalım. Afiyet olsunnn ????.