Kolay Sufle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşık toz şeker
- 50 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım su bardağı un
- 80 gr bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
- Margarin bir tavaya alınıp eritilir ve içerisine 80 gr bitter çikolata eklenir erimesi sağlanır ve ocağın altı kapatılır.
- Eriyen margarin çikolata karışımına un ek edilip yavaş yavaş un yedirilir.
- Un çikolata ve margarin karışımına yumurta ve şeker karışımı azar azar eklenerek karıştırılır eklenir.
- Sufle kapları margarinle yağlanır içerisine sufle karışımı alınır.
- Önceden ısıtılmış 220°derecelik fırına sufle kapılarımız alınıp derecesi 180°dereceye düşürülüp 5 -6 dakika pişmeye bırakılır.
- Başından ayrılmadan beklemenizi tavsiye ederim kimi fırınlar hayli çabuk pişiriyor zira.
- Üzeri piştiğini düşündüğünüzde çabucak alıp servis edebilirsiniz deneyecek olanlara tavsiye ederim. Yiyen her insanın tanımını sorduğu kolay bir tanım.