Kolay Pastam

Felaket

New member
Kolay Pastam Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartmatozu
Arasına sürmek için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından az eksik süt
Islatmak için :

  • Süt
Kolay Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, şeker beyazlaşana kadar düzgünce çırpılır,sıcak su bu karışımından kenarından yavaşça dökülerek karıştırılır.
  2. Un,kabartma tozu, vanilya eklenip çırpılır.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür. 180⁰ 8-9 dakika kürdan testi yapılarak pişirilir.
  4. Kremşantimizi çırpalım.
  5. Kekimizi uzunlamasına 3 kesime bölelim. (kenarlardan düzleştirme ortasında biraz kesebiliriz)
  6. Kestiğimiz birinci parçayı sunum tabağımıza alalım.
  7. Üzerine sütümüzden 2-3 kaşık kadar gezdirelim.
  8. Kremşantiden sürelim isteğe bağlı üstüne muz, fındık, çikolata koyabiliriz.
  9. Üzerine kestiğimiz 2. Parçayı koyup tıpkı süreci uygulayalım.
  10. 3. Katımızı da koyalım kremşantimizi sürelim güzelce etrafını kaplayalım.
  11. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Kolay Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst