Köstebekli Pasta

Felaket

New member
Köstebekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Kreması için ;

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
Süslemek için ;

  • 2 adet muz
  • 6 adet çilek
Köstebekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda kekimizi için yumurta ve şekerimizi beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  2. Yağ ve sütümüzü ek edelim. sonrasındasında un, kakao kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpalım.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza dökelim ve öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
  4. Kekimiz pişerken kremşanti, sütü ve kremayı çırpalım buzdolabına kaldıralım.
  5. Pişen kekimiz soğuduktan daha sonra su bardağı sayesinde yuvarlak biçimde keselim.
  6. Kekimizden kalan kesimleri blender den geçirelim.
  7. Yuvarlak biçimde kestiğimiz kekimizin üzerine muz, kremşanti koyalım ve kek modülleriyle üzerini kapatalım.
  8. Çilek ile üzerini süsleyelim (Tabi siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz) buz dolabında dinlendirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
    ☺
    .
Köstebekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst