Köstebek Pasta (bu biçimdesi Yok)

Felaket

New member
Köstebek Pasta (bu biçimdesi Yok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kakao
Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt(200ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı muzlu puding(vanilya yerine)
Köstebek Pasta (bu biçimdesi Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. sonrasındasında başka materyalleri de ekleyip katı bir hamur elde edelim. Katılıktan kasıttım bu biçimde çay yanı kekin bir tık koyu halidir.
  3. Hazır olan hamuru önce ısınmış 200 derece fırında kürdan testi yaparak pişirelim.
  4. Diğer taraftan sütün içerisine un, nişasta ve şekeri ekleyip ocağa alalım ve katılaşıncaya kadar karıştıralım.
  5. Olmaya yakın ocağın altını kısıp bir yemek kaşığı muzlu pudingi ekleyelim.
  6. Biraz daha kaynadıktan daha sonra kapatalım. (ben tercihen içerisine meyve koymak istemedim ve meyve kokusu olsun istedim sizde pişman olmazsınız).
  7. Kekimizin birinci sıcağı çıkınca su bardağı yardımı ile daireler keselim ve dışarıdan kalan kekleri blender yahut elimizle küçük kesimler haline getirelim.
  8. Kekimizin tabanını süt ile ıslatıp üzerine krema ve damla çikolata ekleyip üzerini kek modülleriyle kapatalım. Bütün kek dilimlerine birebir süreci uygulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun????????.
Köstebek Pasta (bu biçimdesi Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst