Köstebek Pasta (bu biçimdesi Yok) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kakao
- 4 su bardağı süt(200ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı muzlu puding(vanilya yerine)
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük oluncaya kadar çırpalım.
- sonrasındasında başka materyalleri de ekleyip katı bir hamur elde edelim. Katılıktan kasıttım bu biçimde çay yanı kekin bir tık koyu halidir.
- Hazır olan hamuru önce ısınmış 200 derece fırında kürdan testi yaparak pişirelim.
- Diğer taraftan sütün içerisine un, nişasta ve şekeri ekleyip ocağa alalım ve katılaşıncaya kadar karıştıralım.
- Olmaya yakın ocağın altını kısıp bir yemek kaşığı muzlu pudingi ekleyelim.
- Biraz daha kaynadıktan daha sonra kapatalım. (ben tercihen içerisine meyve koymak istemedim ve meyve kokusu olsun istedim sizde pişman olmazsınız).
- Kekimizin birinci sıcağı çıkınca su bardağı yardımı ile daireler keselim ve dışarıdan kalan kekleri blender yahut elimizle küçük kesimler haline getirelim.
- Kekimizin tabanını süt ile ıslatıp üzerine krema ve damla çikolata ekleyip üzerini kek modülleriyle kapatalım. Bütün kek dilimlerine birebir süreci uygulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun????????.