Klasik Tatlımız Güllaç

Felaket

New member
Klasik Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )
  • 1,5 litre süt
  • 500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona bakılırsa şekeri yeterliydi yani fazlaca şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)
  • 1 paket vanilya
Ortası için;

  • Fıstık, ceviz, badem, fındık ne var ise
Klâsik Tatlımız Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. (yalnız süt kaynamayacak eli yakacak kadarda ısınmayacak ılık olacak yoksa güllaç yaprakları hamur olur).
  2. Isınan ve eriyen şekerli sütü ocaktan alıyoruz.
  3. Borcamımızın tabanına 1 kepçe şekerli sütten dökelim ve akabinde iki adet üçgen yaprakları alıp yaprağın uç kısmı yani ince olan kısmını borcamın köşesine gelecek biçimde yerleştirelim.
  4. yeniden 1,5 kepçe sütten güllaç yapraklarının üstüne döküp öteki yaprakları yerleştirelim.
  5. Tam bu türlü beş kat çıkalım ve beşinci katın ortasına ceviz, fıstık, fındık, badem ne var ise ekleyelim.
  6. sonrasındasında yeniden güllaç yapraklarını tıpkı biçimde bitene kadar dizip sütten dökelim.
  7. En son katıda yapınca kalan tüm sütü döküp dışarda 10 dakika kadar dinlendirip buzdolabına kaldıralım ve 7-8 saat kadar dinlendirelim sütünüde uygunca çekmesi için.
  8. Üstünü fıstık ve vişne ile süsleyip servis edebiliriz ????.
Not: epey sütlü sevmem derseniz sütü 1 litre olarak yapın ve şekeri de ona göre ayarlayın.

Şayet güllacınızın katı kalın olsun derseniz 3 paket güllaç yaprağı kullanın yani her katını 5 olmazda 7-8 kat çıkın tercihe bağlı.

Birde sabahtan yaparsanız akşama kadar epey hoş dinlenecektir.

Not; yaptığım kap kare borcam.

Klasik Tatlımız Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst