Klasik Kek

Felaket

New member
Klasik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Limon kabuğu rendesi
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Klasik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.
  3. Un,kabartma tozu ,vanilya ve limon kabuğu rendemizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Yağladığımız kek kalıbına sade olan bu karışımı döküyoruz.
  5. İki üç kaşıklık ayırıp ona da kakao koyup karıştırıyoruz.
  6. Onuda en son sade olarak döktüğümüz kekin üstüne döküyoruz biçimde verebilirsiniz lakin direk üstüne bir kaşık sayesinde dağıtabilirsiniz.
  7. 180 derece fırında 35-40 dakka içinin piştiğinden emin olarak pişiriyoruz.
  8. Keki koymadan evvel fırını öncesinden kesinlikle kekiniz kabartsın diye. Şimdiden afiyet olsun :)).
Klasik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst