Klasik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Limon kabuğu rendesi
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
- ondan sonrasında süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Un,kabartma tozu ,vanilya ve limon kabuğu rendemizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına sade olan bu karışımı döküyoruz.
- İki üç kaşıklık ayırıp ona da kakao koyup karıştırıyoruz.
- Onuda en son sade olarak döktüğümüz kekin üstüne döküyoruz biçimde verebilirsiniz lakin direk üstüne bir kaşık sayesinde dağıtabilirsiniz.
- 180 derece fırında 35-40 dakka içinin piştiğinden emin olarak pişiriyoruz.
- Keki koymadan evvel fırını öncesinden kesinlikle kekiniz kabartsın diye. Şimdiden afiyet olsun ).