Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve sıvı yağımızı yoğurma kabına alıyoruz güzelce çırpıyoruz.
- daha sonra pudra şekeri ,kabartma tozu, vanilya güzelce koyarak son olarak unumuzu denetimli bir biçimde ek ediyoruz .
- Ele yapışmayan yumuşak hamurumuzu yapıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kopartarak hal veriyoruz.
- daha sonra yumurta sarısını üzerine sürerek çatal sayesinde süslüyoruz.
- 190 derece önce ısıtılmış fırında şekerpareleri koyuyoruz.
- Şerbetimizi o anda hazırlıyoruz .2 su bardağı toz şeker ,3 su bardağı şekerimizi ocağa alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- 10 dakika kaynayan şerbetimizin içine 3 damla limon suyu koyuyoruz.
- Fırından çıkarttığımız şekerparelerin birinci sıcaklığı çıktığı vakit ılıyan şerbetimizi üzerine ek ediyoruz herkese afiyet olsun????.