Kış Kokulu Helva Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 50 gram teremyağ
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 3 çay kaşığı salepli içecek tozu
- 1 avuç kuru üzüm
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle teremyağı eritiyoruz ve içine toz şekeri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Toz şeker erimiyor diye endişelenmeyin, erimeden kullanacağız.
- Uygun bir tavaya unu alıp, rengi dönene kadar daima karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan unun altını kapatıp, tarçını ve salepli içecek tozunu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Erittiğimiz şekerli teremyağı, una ekleterek düzgünce karıştırıyoruz. Kum üzere bir kıvamı olmalı.
- Kuplarımıza, düzgünce özdeşleşen helvamızdan ikişer kaşık koyup üzerine kuru üzüm yerleştiriyoruz.
- Ardından kalan helvayı da üzerlerine ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Helvamız hazır! (Bu ölçülerle 4 küçük porsiyon helva elde ettim)