Kış Kokulu Helva

Felaket

New member
Kış Kokulu Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 3 çay kaşığı salepli içecek tozu
  • 1 avuç kuru üzüm
Kış Kokulu Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle teremyağı eritiyoruz ve içine toz şekeri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Toz şeker erimiyor diye endişelenmeyin, erimeden kullanacağız.
  2. Uygun bir tavaya unu alıp, rengi dönene kadar daima karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Kavrulan unun altını kapatıp, tarçını ve salepli içecek tozunu ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Erittiğimiz şekerli teremyağı, una ekleterek düzgünce karıştırıyoruz. Kum üzere bir kıvamı olmalı.
  5. Kuplarımıza, düzgünce özdeşleşen helvamızdan ikişer kaşık koyup üzerine kuru üzüm yerleştiriyoruz.
  6. Ardından kalan helvayı da üzerlerine ekliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Helvamız hazır! (Bu ölçülerle 4 küçük porsiyon helva elde ettim)
Kış Kokulu Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst