Kırmızı Kalpli Pasta

Felaket

New member
Kırmızı Kalpli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kako
  • 1.5 su bardağı un
  • Kırmızı besin boyası
Ara kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • Muz ve damla çikolata
Kırmızı Kalpli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pandispanya keki için; 4 yumurtayı sarısı beyazı başka kaba kırılır, sarısına 1 su bardağı şeker eklenip yeterlice çırpılır. daha sonra ılık su eklenip yeniden çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenip, çırpılır. Besin boyası eklenip karıştırılır. Yumurta akları başka kapta bir fiske tuz ile beyazlaşıp katılaşana kadar çırpılır.
  3. Kırmızı olan kek hamurunun içine katılıp spatula ile yavaş yavaş karıştırılır. Düzgünce karıştıktan daha sonra yağlanmış kek kalıbına dökülüp üzeri düzeltilir, 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Kürdan ile pişme testi yapabilirsiniz.
  4. Pastanın hazırlanışı için; kremşantiyi çırpıp, dolaba kaldıralım.
  5. Pişirdiğimiz soğuyan keki 4 eşit kare kesime keselim iki adet kare parçayı bir yuvarlak kase kullanarak yuvarlak daire keselim ve ortadan ikiye d biçiminde keselim etrafındaki kek modüllerini süslemede kullanmak için rondan incecik geçirip kenara alalım.
  6. Servis tabağına kare kesim kekimizi koyup yanlarını d halinde kestiğimiz kekleri koyup, kalp biçimi verelim ve kremşantiyi sürüp, muz ve damla çikolatayı koyun.
  7. 2. Kat için kek kesimlerini tıpkı biçimde üzerine koyup, kalp biçimini verdiğimiz pastamızı kremşantiyi üzerine ve kenarlarına sürüp, rondadan geçirdiğimiz kek kırıntılarıyla üzerine ve kenarlarına dikkatli biçimde kaplayalım
  8. Buz dolabına koyup dinlendirelim bir kaç saate dinlenen pastamız servise hazır ???? Ret velvet öteki ismiyle kırmızı kadife pastamız hazır afiyet olsun
    ❤
    ????
Kırmızı Kalpli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst