Kirazlı Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kiraz (siz farklı mevsim meyvesi kullanabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu koyup orta ateşte kaynayıp koyu kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan daha sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Ocaktan alalım.
- daha sonra tepsimizin yerine 2 su bardağı hindistan cevizimizi dökelim ve eşit yayalım.
- Muhallebimizi hindistan ceviziin üzerine eşit yayalım ve bir spatula sayesinde düzeltelim.
- Oda sıcaklığına düşen tepsimizi dolaba koyalım ve 2/3 saat dinlenmesini sağlayalım.
- Bu ortada uygun bir kaba krem santimizi dökelim üzeri ne soğuk sütümüzü de ekleyelim ve mikserle çırpalım.
- İyice soğuyan muhallebi müsaade üzerine kıvam alan krem santimizi eşit biçimde spatula sayesinde yayalım.
- Hazır olan tatlımızı 16 eşit kesime bölelim ve kenarından tutarak rulo haline getirelim ve hindistan cevizinin üzeri de ileri geri yaparak her yerinin hindistan cevizi ne bulanmasını sağlayalım.
- ondan sonrasında ister yatay, ister dik olarak sunum yapabilirsiniz.
- Ben dik sunum yaptım ve üzeri için kiraz kullandım. Siz isterseniz çilek, nar, kiraz, vişne vs. Kullanabilirsiniz. Herkese afiyet olsun. ????????.