Kirazlı Pamuk Kek

Felaket

New member
Kirazlı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Çok az tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağına yakın un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 kase çekirdeksiz kiraz
  • İsteğe bağlı damla çikolata
Kirazlı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumuşak tereyağ yahut margarini, şekeri, vanilyayı ve epey az tuzu karıştırma kabına alıp mikser ile güzelce özleşene kadar çırpalım. ( isteğe nazaran yarım bardak daha şeker ilave edebilirsiniz)
  2. Yumurtaları teker teker kırıp çırpmaya devam edelim.
  3. daha sonrasında 1 su bardağı yoğurdu da ek edip güzelce çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ek edelim.
  4. Biraz koyu kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
  5. Kek karışımımızı kek kalıbımızı yağlayıp dökelim.
  6. Kirazlarımızı ve kullanacaksak damla çikolatamızı farklı bir tabakta 1-2 kaşık nişastalayalım ki tabana çökmesin.
  7. Bunları da kek karışımızın üzerine dökelim ve epey az bastıralım üzeri düzelecek kadar.
  8. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında içi pişene kadar denetimli bir biçimde ortalama 30 dk da pişiyor. (fırından fırına değişiklik gösterebilir, denetimli olmakta yarar var)
  9. Kalıptan cıkardıktan daha sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun ????.
Kirazlı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst