Kirazlı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 150 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Çok az tuz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağına yakın un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 kase çekirdeksiz kiraz
- İsteğe bağlı damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşak tereyağ yahut margarini, şekeri, vanilyayı ve epey az tuzu karıştırma kabına alıp mikser ile güzelce özleşene kadar çırpalım. ( isteğe nazaran yarım bardak daha şeker ilave edebilirsiniz)
- Yumurtaları teker teker kırıp çırpmaya devam edelim.
- daha sonrasında 1 su bardağı yoğurdu da ek edip güzelce çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ek edelim.
- Biraz koyu kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
- Kek karışımımızı kek kalıbımızı yağlayıp dökelim.
- Kirazlarımızı ve kullanacaksak damla çikolatamızı farklı bir tabakta 1-2 kaşık nişastalayalım ki tabana çökmesin.
- Bunları da kek karışımızın üzerine dökelim ve epey az bastıralım üzeri düzelecek kadar.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında içi pişene kadar denetimli bir biçimde ortalama 30 dk da pişiyor. (fırından fırına değişiklik gösterebilir, denetimli olmakta yarar var)
- Kalıptan cıkardıktan daha sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun ????.