Kirazlı Muhallebim

Felaket

New member
Kirazlı Muhallebim Tanımı İçin Malzemeler

Kirazlı muhallebi için;

  • 5 çay bardağı püre edilmiş kiraz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Sütlü muhallebi için;

  • 6 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Kirazlı Muhallebim Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda sütlü muhallebi için vanilya hariç tüm materyalleri pişiriyoruz. Kaynayıp, pişen muhallebimizi kapatıp vanilyayı ekliyoruz. Ocaktan alıp, kaplara eşit biçimde dağıtıyoruz.
  2. Bu muhallebimiz soğuyana kadar kirazlarımızı blendırdan çekip, püre ediyoruz.
  3. Tencereye tüm kirazlı muhallebimiz için gereçlerimizi alıyoruz, pişiriyoruz.
  4. Piştikten daha sonra sütlü muhallebimizin üzerine eşit biçimde ekliyoruz, 3-4 saat soğumaya bırakıyoruz. sonrasındasında yemeye hazır afiyet olsun????.
Kirazlı Muhallebim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst