Kirazlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kase kiraz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker koyu bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
- Un kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir, karıştırılır.
- Harcın yarıdan fazlası kek kalıbına dökülür.
- Kalan kısma kakao ve çekirdeği çıkartılmış kirazlar eklenerek karıştırılır.
- Bu harç da sade harcın üstüne dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Afiyet olsun.