Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın .
  2. Sıvı yağ ,hindistan cevizini ,kırılmış cevizi ,kabartma tozunu ,ekleyerek bir tıp çırpalım.
  3. Galeta ununu da ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Yağladığımız borcama düz bir biçimde yayalım.
  5. 170 derecelik fırında 30 dk pişirelim.
  6. Şerbeti verilen ölçülerde 10 dk kaynatıp ılınmaya bırakalım.
  7. Krema için sütü ,şekeri ,nişastayı ,unu koyup karıştırıp ocağa alalım kaynayıp kıvam aldıktan daha sonra vanilyayı katıp karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Soğuyan kremanın üzerine krem şantiyi ekleyip güzelce çırpalım.
  9. Ilık kekin üzerine ılık şerbeti gezdirelim .
  10. Şerbeti çekince kremayı da üzerine gezdirelim .
  11. En son hindistan cevizi gezdirelim ,üzerine dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
    Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst