Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 poşet krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve su bir tencerede kaynaması için ocağa alınır.
  2. Kaynamaya başladıktan daha sonra altı kısılır 5 dk daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
  3. Kek için şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır.
  4. Akabinde sıvı yağ da eklenip çırpılır ve tüm kuru materyallerde eklenir.
  5. Çırpılma süreci bittiğinde yağlanmış dikdörtgen ortaboy tepsiye dökülür.
  6. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 30 dk)
  7. Birinci sıcağı çıkan keke soğuk şerbet dökülür.
  8. Muhallebi için süt,şeker, nişasta,un bir tencereye alınıp göz göz olana kadar pişirilir.
  9. Piştikten daha sonra 15-20 dk kadar daha sonra içine toz şanti dökülüp çırpılır.
  10. Şerbeti çekmiş kekin üzerine muhallebi dökülür.
  11. Üzeri hindistancevizi ile süslenir. Bir gece beklerse fazlaca daha lezzetli oluyor. Yapacak olanlara afiyet olsun????.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst