Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 su bardağı süt(1 çay bardağı ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı badem unu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt,şeker,yumurta sarısı,badem unu güzelce karıştırıldıktan daha sonra ocağa alınır.
- Orta ateşte 10 dakika kaynatılır.
- Başka bir kasede nişasta,pirinç unu ve vanilya ayırmış olduğumuz 1 çay bardağı sütle güzelce karıştırılır. Bu karışım tencereye eklenir.
- Bu evrede hiç bırakmadan karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş yoğunlaşmaya başlarken ocağın altını kısalım. 3-4dakika daha kaynatalım.
- Sıcakken servis kaselerine alalım.
- Soğuyunca servis edelim. Badem ununuz yoksa tuzsuz bademi rondodan geçirebilirsiniz.
Afiyet olsun????
Tariflerimi @acemimutfak2022 sayfasından gorebilirsiniz.
Çok yavaşça epey lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin.