Kendini Yaş Pasta Sanan Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Kakaolu petibör (3-4 paket)
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kilo süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet hazırlanmış krem şanti
- 1 poşet hazırlanmış krem şanti
- 1 kutu krema
- 125 gram sütlü ve bitter karışık çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilya ve kremşanti harici gereçleri karıştırıp ocağa alalım daima karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebimizin içerisine vanilya ekleyelim ve ılınmaya bırakalım.
- Diğer tarafta da kremşantimizi hazırlayalım yarım su bardağından biraz fazla soğuk sütle birlikte çırpalım. Ilınan muhallebimiz içerisine kremşantiyi ekleyip yeniden çırpalım.
- Kelepçeli ya da borcam bu büsbütün size kalmış kalıbımızı servis tabağımıza alalım ve bisküvileri dizelim
- Üzerine muhallebi döküp her tarafını yayalım.
- Muhallebi bitene kadar tıpkı süreci devam ettirelim ben altı kat bisküvi kullandım. Dış tabanına bir daha bir su bardağına yakın sütle çırptığımız kremşantiyi sürelim.
- Her tarafına yaydıktan daha sonra ısıttığımız kremanın içerisine çikolataları alıp eritelim ve pastamızın üzerine gezdirelim.
- Birkaç saat dolapta dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun bizim konutta hayli sevilen bir pastadır denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum