Kendinden Soslu Elmalı Kek

Felaket

New member
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı derin bir kaba alıp bir güzelce çırpalım.
  2. Çırptığımız karışımdan bir su bardağı ayırıp buzdolabına kaldıralım.
  3. Yumurtaları ekleyelim ve rengi açılana kadar çırpalım.
  4. Akabinde elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpalım. (unu azar azar denetimli ekleyelim, kıvamı ne fazlaca koyu ne fazlaca akışkan olacak).
  5. İçerisine yavaşça unlanmış 2 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip karıştıralım.
  6. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve kenarlarını yağlayalım.
  7. Karışımı dökelim ve öncesinden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından aldıktan 1-2 dk daha sonra sosumuzu üzerine dökelim ve büsbütün soğumasını bekleyelim. daha sonrasında servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun. ????.
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst