Kek

Felaket

New member
Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal
  • Ceviz
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Portakallı cevizli kek için evvela portakal yıkanıp rendelenir. Rendelendikten daha sonra suyunu da sıkalım
  2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar yeterlice çırpılır.
  3. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. kıvamına nazaran un ölçüsünü ayarlayın.
  5. Malzemeler bir defa daha mikserle karıştırılıp içerisine portakal, portakal suyu ceviz ek edilir.
  6. Tahta bir kaşıkla son sefer karıştırılır.
  7. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan daha sonra karışım kaba alınır.
  8. 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
    🙂
  9. Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. gereğince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst