Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal
- Ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakallı cevizli kek için evvela portakal yıkanıp rendelenir. Rendelendikten daha sonra suyunu da sıkalım
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar yeterlice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. kıvamına nazaran un ölçüsünü ayarlayın.
- Malzemeler bir defa daha mikserle karıştırılıp içerisine portakal, portakal suyu ceviz ek edilir.
- Tahta bir kaşıkla son sefer karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan daha sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Birinci yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha hoş kabarsın.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. gereğince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.