Kedidilli Tiramisu

Felaket

New member
Kedidilli Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket kedidili bisküvi
Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 300 gram labne
Kedidillerini ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;

  • Kakao
Kedidilli Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda muhallebimizi hazırlıyoruz.
  2. Labne hariç tüm materyalleri bir tencereye alarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen muhallebimizi ılınmaya bırakıyoruz bu sırada kedidillerini kek kalıbının boyutuna bakılırsa ölçerek kesiyoruz(artan kesimleri atmıyoruz ortasına koyacağız)
  4. Birer birer hazırladığımız kahveli karışıma bandırarak kalıbın kenarlarına sırayla diziyoruz.
  5. Soğuyan muhallebinin içerisine labne peynirini de ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
  6. Kedidillerini dizdiğimiz kek kalıbının içerisine evvela muhallebinin yarısını döküyoruz.
  7. Kestiğimiz kedidillerinden artan küçük kesimleri da kahveli karışıma batırarak mahallenin üzerine her yerini kaplayacak biçimde diziyoruz.
  8. Kalan muhallebiyi de kalıba dökerek en son yeniden üzerini kedidilleri ile kapatıyoruz.
  9. Kalıbı streç ile kapatarak bir gün buzdolabında bekletiyoruz.
  10. Sonraki gün dinlenen tatlımızı kalıptan çıkarıyoruz rastgele bir yapışma olmuyor direk çıkıyor.
  11. Üzerine kakao serperek dilediğimiz biçimde süslüyoruz.Afiyet olsun.
Kedidilli Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst