Kedidili Tiramisu

Felaket

New member
Kedidili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 adet kedidili bisküvisi
Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • Mascarpone
Islamak için:

  • 1,5 granül kahve
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
Kedidili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kreması için tencereye un, mısır nişasta,toz şeker, yumurta sarısı ve 3 su bardağı sütü alarak çırpalım.
  2. Topaklanmamak için daima karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  3. Ardından ılımaya bırakalım.
  4. ondan sonrasında mascarponeyi ekliyerek 10 dakika çırpmaya devam.
  5. Uygun bir kapta granül kahve,toz şeker ve 1. 5 su bardağı ılık suyu alalım.
  6. Kahve ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  7. Kedidili bisküvisini kahveye batırıp kabımıza tek sıra olacak hal dizelim.
  8. Kremamızın yarısını bisküvilerin üzerine boşaltarak düzeltelim.
  9. Üzerine tekrar kahve ile ıslattığımız kedidili bisküvileri yerleştirelim.
  10. Kalan kremamızı da dökelim ve üstünü düzeltelim.
  11. Tatlımızı 1 gece dolapta dinlendirelim.
  12. Tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine kakao serpiştirelim ve dilimleyerek servis edelim.
    Afiyet olsun :).
Kedidili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst